Make-up voor de fotoshoot

Tips voor de juiste make-up voor een fotoshoot in de fotostudio.

Het is zo ver. Je hebt een afspraak ingepland om een professionele fotoshoot van jezelf te laten maken. Een belangrijk aspect van de fotoshoot is make-up.

Draag je normaal gesproken geen of weinig make-up? Gebruik in ieder geval een matterende poeder. Dit geldt ook voor mannen. De huid glanst van nature en dat is in daglicht geen probleem. Bij een fotoshoot wordt er gebruik gemaakt van professionele en krachtige flitsers. Glimplekken in het gezicht worden hierdoor benadrukt waardoor de huid vet overkomt. Dit is gemakkelijk te voorkomen door het gebruik van een kleurloze, matterende poeder. Pas op met poeders waar reflecterende poederdeeltjes inzitten.
 
Waar moet je op letten met je make-up voor de fotoshoot? Door de felle flitslampen in de fotostudio valt je make-up voor 50% weg. Je mag daarom meer uitpakken met je make-up dan je gewend bent. Blijf trouw aan je eigen stijl, maar draagt net iets meer dan normaal. Alsof je een avondje uit gaat. Leg het accent op de ogen en hou de kleur van de lippen natuurlijk.
Gebruik een dagcrème, foundation en concealer zonder SPF want dit bevat glansdeeltjes. Vermijd parelmoer en minerale make-up op het gezicht. Uiteraard mag er in de oogschaduw wel een mooi glimmertje zitten. Pas op met highlight want dat licht in de studio belichting veel meer op dan in daglicht.

Mocht je het lastig vinden om zelf de make-up voor de fotoshoot te verzorgen dan kun je overwegen om de visagiste bij te boeken. Ik werk samen met een team van professionele visagistes die precies weten welke make-up natuurlijk overkomt binnen de belichting van de fotostudio. Het geeft veel meerwaarde aan de fotoshoot. Bovendien is het een gezellig en ontspannen begin van jouw ervaring in de fotostudio.

matterende poeder visagie fotoshoot

In de fotostudio bied ik tegen inkoopprijs (tien euro) pakketjes aan met daarin de juiste matterende poeder en een poederkwast. Deze kan ik ter plaatse aanbrengen zodat je zeker weet dat jouw huid goed overkomt tijdens de fotoshoot.

Laat een reactie achter