Tips voor de perfecte profielfoto op LinkedIn.

LinkedIn is jouw online cv en visitekaartje. Dé tool om te netwerken, je zakenrelaties te onderhouden of te solliciteren op jouw droombaan. Het eerste wat zakenrelaties en potentiële werkgevers op jouw LinkedIn profiel zien is jouw profielfoto.

Hoe zorg jij met jouw profielfoto voor een onvergetelijke eerste indruk?

Met deze eerste indruk bepaal jij hoe je over wilt komen. Professioneel, betrouwbaar, vriendelijk, toegankelijk, kordaat? Het is goed om hier van tevoren over na te denken. Aan hand van jouw persoonlijkheid en beroep bepalen we samen welke uitstraling belangrijk is voor jouw profielfoto. Dit doe ik door het stellen van de juiste vragen en aan hand van mijn jarenlange ervaring in het inschatten van mensen.

Zorg ervoor dat je contact maakt met de kijker. Met andere woorden, kijk recht in de camera. Een foto waarbij je wegkijkt komt dromerig over en is daarom niet geschikt voor LinkedIn.

Een LinkedIn foto is klein, kies daarom voor een close-up foto.

Gebruik een egale achtergrond. Daardoor gaat de aandacht naar jou en niet naar de achtergrond. Bovendien geeft het rust in de foto.
Het doel van een LinkedIn foto is niet alleen om een goede eerste indruk te maken maar ook om herkend te worden. Gebruik daarom een recente foto.

Kies voor een kleurenfoto. Een artistieke zwart-wit foto is niet geschikt voor LinkedIn. Ook hier gaat het om herkenbaarheid. De haarkleur of kleur van de ogen komen niet over op een zwart-wit foto.

Welke kleding trek ik aan?

Een goede profielfoto laat vooral je gezicht zien en een stukje van je van je schouders. Denk aan een mooie halslijn, kraagje, sjaal of jasje. Pas je kleding aan op jouw functie. Wat draag je doorgaans als je naar je werk gaat? Vermijd drukke prints of logo’s. Kies voor kleur als dat bij jou past. Een rode blouse kan bijvoorbeeld heel krachtig overkomen. Blauw is rustig en zakelijk en straalt vertrouwen uit. Neem verschillende kledingstukken mee naar de fotostudio zodat we samen kunnen kijken wat het beste overkomt.

Overweeg om de visagiste bij te boeken

Door de studio belichting valt er een groot deel van de make-up weg. Een professionele visagiste weet precies welke make-up natuurlijk overkomt op de foto. Zij benadrukt jouw sterke kanten en verdoezelt oneffenheden of bijvoorbeeld donkere kringen onder de ogen. Dit geeft veel meerwaarde aan het eindresultaat. Dit geldt ook voor mannen. Lees meer over het belang van de juiste make-up in deze blog.

Verzorg je haar zoals je dat zou doen tijdens een sollicitatie of een andere belangrijke afspraak. Hou eventuele sieraden rustig en maak je bril van tevoren schoon.

Zorg ervoor dat je ontspannen bent

Kom uitgerust naar de fotostudio toe en kom op tijd om stress te voorkomen. Ik hoor klanten regelmatig zeggen dat ze nooit goed op de foto staan of ze vinden het spannend om gefotografeerd te worden. Geen zorgen, je bent bij mij in goede handen. Ik weet wat er nodig is om de LinkedIn profielfoto op een ontspannen manier samen met jou te maken. Het grootste compliment wat ik kan krijgen is dat juist deze klanten het achteraf een geweldige ervaring vonden.

Heb ik je kunnen overtuigen van het nut van een professionele profielfoto om jouw LinkedIn profiel te versterken? Ben je enthousiast geworden om samen met mij op zoek te gaan naar dé profielfoto die jouw persoonlijkheid perfect weergeeft? Je bent van harte welkom in mijn fotostudio in Nieuwkoop.

Laat een reactie achter